info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
Monday – Friday

#RESPEKT? Një tjetër ndër shumë shqiptarët që s'bëjnë lajm është Bislimi, nga fshati Markaj i Tropojës, i cili prej vitesh ka ngritur dy parqe bletësh ku prodhon mjaltin me veti kurative të gështenjës.Për tre vite me radhë, Bislimi është financuar nga Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, për mbarështimin e bletëve, duke fuqizuar e specializuar aktivitetin e tij të prodhimit e të tregtisë së mjaltit.Deri para disa vitesh luftohej thjesht për mbijetesë, ndërsa sot të ardhurat vjetore të fermerëve të kësaj zone nga eksporti i gështenjës së masivit të Tropojës, janë më e pakta 1 milionë e gjysmë euro?

Posted by Edi Rama on E enjte, 18 qershor 2020

Një tjetër ndër shumë shqiptarët që s’bëjnë lajm është Bislimi, nga fshati Markaj i Tropojës, i cili prej vitesh ka ngritur dy parqe bletësh ku prodhon mjaltin me veti kurative të gështenjës.
Për tre vite me radhë, Bislimi është financuar nga Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, për mbarështimin e bletëve, duke fuqizuar e specializuar aktivitetin e tij të prodhimit e të tregtisë së mjaltit. Deri para disa vitesh luftohej thjesht për mbijetesë, ndërsa sot të ardhurat vjetore të fermerëve të kësaj zone nga eksporti i gështenjës së masivit të Tropojës, janë më e pakta 1 milionë e gjysmë euro