info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
Monday – Friday

 

Rreth 1000 blegtorë të zonës së Korçës e çojnë të sigurt qumështin e tyre në fabrikën Shaka në Boboshticë, e cila së fundmi ka modernizuar impiantet e përpunimit.

“Pandemia si kudo ka ndikuar, por në produktet tona jo dhe kaq fuqishëm. Janë gati 1000 blegtorë me të cilët bashkëpunoj”.

Aktualisht në këtë fabrikë përpunohen rreth 20 ton qumësht në ditë.

“Këtë vit për fermerët ka qenë vit më i begatë. Kemi blerë më shtrenjtë”.

Si përfitues i investimeve përmes Skemës Kombëtare nga AZHBR, Jani Shaka ka përmirsuar teknologjinë duke rritur më tepër cilësinë e produktit që shkon direkt në tryezat e konsumatorit.

“Këto projekte duhet të vazhdojnë”