info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
Monday – Friday

 

Fatmiri nga Lushnja së bashku me bashkëshorten administrojnë prej vitesh këtë fermë blegtorale, një punë e cila iu ka dhënë të ardhura dhe përfitime. Administroj bashkeë gruan time një fermë familjare, njëkohësisht edhe një punishte qumështi. Ky aktivitet ka filluar ndërtimin në vitin 2005 dhe deri në këto momente që flasim ka punuar me intensitet, pa shkëputje, me një ritëm të kënaqshëm. Fatmiri flet me pasion për angazhimin e tij në blegtori, pasi e ka nisur në një kohë kur njerëzit e zonës e lanë pas dore këtë fushë. AZHBR e ka mbështetur Fatmirin me subvencionimit e qumështit dhe numërin e krerëve.

“Unë kam rreth 70 krerë lopë, mjel rreth 70% të tyre dhe marr mbi 8 kv qumësht. Në 2019 përfitova nga skema kombëtare”.