info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
Monday – Friday

 

 

Emini është kultivues i disa varieteteve të mollës në zonën e Devollit.

“Kam një pikë grumbullimi plus kam edhe një fermë me mollë të mbjella, rreth 5-6 ha”

 

Me mbështetjen e AZHBR nëpërmjet programit IPARD, Emini ngriti pikën e tij të grumbullimit me dhoma frigoriferike në fermë, në të cilën grumbullon dhe ruan prodhimet.

“Kam aplikuar në IPARD, jam subvencionuar me 70%. Investimi ka qenë 220 milion të vjetra. Prodhoj rreth 2000 kv në vit”

 

Pika e grumbullimit ne fermë shton vlerë në këtë sipërmarrje, i siguron mbrojtje në çmim dhe treg të sigurtë në periudhën kur produkti nuk është në sezon.

“Tani jam më i sigurtë, shitja nisi që tani, të ardhurat janë më të mëdha’.